حجت الاسلام والمسلمین علی اکبر کلانتری در گفتوگو با خبرنگار حوزه در شیراز، به جایگاه افزایش موالید و توسعه نسل در اسلام اشاره و اظهار کرد: فرمایشات مقام معظم رهبری در ارتباط با سیاستهای جمعیتی، بیانی روشن است که در متون فقهی و روایی بر آن تأکید شده است.
وی با اشاره به روایاتی از پیامبر اکرم (ص) مبنی بر ازدواج با زنانی که فرزندآوری زیاد دارند، افتخار به کثرت مسلمانان و ازدیاد نسل، افزود: این همه روایات نشان از توجه اسلام و پیامبر اکرم (ص) به فرزندآوری و افزایش نسل است.
حجت الاسلام والمسلمین کلانتری با اشار به آثار زیانبار پیری در یک جامعه، خاطرنشان کرد: اگر تعداد جوانان و نوجوانان در جامعهای کاهش یابد بهدنبال آن نشاط و شادابی از جامعه رخت بر می بندد و توسعه علمی، فرهنگی و اقتصادی جامعه با مشکل روبرو میشود.
این استاد درس خارج با تأکید بر اینکه سیاستهای جمعیتی ابلاغی از سوی مقام معظم رهبری باید مورد توجه همه دستگاههای اجرایی قرار گیرد، افزود: با تحقق سیاستهای جمعیتی، خمودی و رکود از جامعه دور میشود و دستیابی به اهداف بلند نظام امکانپذیر می شود.
حجت الاسلام والمسلمین کلانتری با اشاره به روایاتی از پیامبر اکرم (ص) مبنی بر وجود امکانات برای زندگی مناسب مسلمانان، گفت: باید به این نکته توجه داشت که اگرچه تأکید بر افزایش موالید است اما در کنار آن به وجود امکانات زندگی نیز توجه و تأکید شده است و در صورت فقر، ضعف و عدم امکانات زمینه رشد امکان پذیر نخواهد بود.
وی خاطرنشان کرد: جمعیتی که مطلوب و مورد نظر است آن جمعیتی است که هم فراوان و هم برخوردار باشد و نه اینکه جمعیتی باشد که گرفتار فقر و ذلت باشد.
حجت الاسلام والمسلمین کلانتری با اشاره به توطئهها و برنامههای دشمنان علیه جهان اسلام، به شیوه برخی دشمنان از جمله رژیم غاصب اشغالگر قدس اشاره کرد که برای افزایش جمعیت از صهیونیستهای سراسر جهان دعوت میکند تا در سرزمینهای اشغالی جمعیت خود را افزایش دهد.
عضو جامعه روحانیت مبارز شیراز با اشاره به لزوم افزایش جمعیت مسلمانان بهخصوص پیروان اهل بیت (ع)، تصریح کرد: با توجه به وجود سیاستهای کنترلی در ایران که سالیان متمادی وجود داشته است برای تحقق سیاستهای جمعیتی باید ابتدا قوانین و مقررات کنترلی مورد بازنگری قرار گیرد.
حجتالاسلام والمسلمین افزود: همانگونه که سیاستهای کنترلی به صورت آنی اجرایی نشد، سیاستهای افزایش جمعیتی نیز باید با کارهای تبلیغی و هنری به مرور اجرایی شود تا مردم نسبت به فرزندآوری تشویق شوند.
وی تصریح کرد: هم مصالح نظام و دین و هم مصالح فردی و خانوادگی ایجاب میکند که فرزندآوری مورد توجه قرار گیرد.
این پژوهشگر حوزه و دانشگاه خاطرنشان کرد: باید سیاستهای نادرست گذشته مورد بازنگری قرار گیرد و در صورت نیاز قوانین و مقررات جدید با رویکرد تشویقی مورد توجه قرار گیرد.